NOVICE

20. 11. 2003

V ICGA Journalu, reviji International Computer Games Association, je objavljen moj članek (v sodelovanju z Matjažem Gamsom in Ivanom Bratkom) A Program for Playing Tarok (ki seveda govori o Silicijastem tarokistu in algoritmih, ki jih uporablja).

 
10. 7. 2003

Silicijasti tarokist 2.0 je na voljo za doljemanje. Odpravljen je hrošč, ki je povzročal sesuvanje; odpravljenih je več hroščev, zaradi katerih je narobe igral; igranje je nekoliko spremenjeno (upam, da na bolje) in pohitreno; odpravljenega je še nekaj puščanja pomnilnika.

 
16. 6. 2003

Na konferenci ITI 2003 v Cavtatu na Hrvaškem predstavim svoj članek (v sodelovanju z Matjažom Gamsom) Intelligent System for Playing Tarok (ki seveda govori o Silicijastem tarokistu in algoritmih, ki jih uporablja). Obisk je skromen (morje je privlačnejše), a poslušalci pokažejo zanimanje.

 
30. 4. 2003

Moj članek (v sodelovanju z Matjažem Gamsom) Intelligent System for Playing Tarok (ki seveda govori o Silicijastem tarokistu in algoritmih, ki jih uporablja) je sprejet na konferenco ITI 2003 v Cavtatu na Hrvaškem.

 
28. 1. 2003

Na Solomonovem seminarju nastopim s predavanjem Računalniško igranje iger s kartami (ki je seveda o Silicijastem tarokistu in algoritmih, ki jih uporablja). Obisk je nekoliko nadpovprečen in zanimanje je. Skupina študentov s FRI pove, da za seminarsko nalogo dela program za igranje taroka, ki naj bi bil kos mojemu.

 
16. 10. 2002

Na konferenci Informacijska družba 2002 v Ljubljani predstavim svoj članek Računalniško igranje iger s kartami (ki seveda govori o Silicijastem tarokistu in algoritmih, ki jih uporablja) in me ne izžvižgajo.

 
13. 10. 2002
Tale stran je dopolnjena z opisom delovanja Silicijastega tarokista in navodili za njegovo uporabo.
 
18. 9. 2002

Moj članek Računalniško igranje iger s kartami (ki seveda govori o Silicijastem tarokistu in algoritmih, ki jih uporablja) je sprejet na konferenco Informacijska družba 2002 v Ljubljani.

 
16. 7. 2002

Uspešno diplomiram. Očitno tale Silicijasti tarokist ni od muh.

 
14. 7. 2002
Silicijasti tarokist 1.0 je na voljo za doljemanje. Bolje ocenjuje začetni list; optimizem/pesimizem pri licitiranju in napovedovanju prilagaja glede na pretekle uspehe/neuspehe; neuresničene napovedi se štejejo negativno; talon se ne kaže ob napačnih trenutkih; ko igralec izbere 'Naprej', ne more več licitirati; odpravljena je večina puščanja pomnilnika; slike kart so bolj ostre. Ta različica je taka, kot je opisana v diplomski nalogi, zato nosi številko 1.0, ni pa še ravno zgled popolnosti.
 
6. 7. 2002
Tale stran dobi lepšo podobo in nekaj več vsebine (čeprav bo slednje treba še dodati).
 
3. 7. 2002
Izkaže se, da je bila prejšnja različica Silicijastega tarokista namenjena preizkušanju klopa, tako da je računalnik vedno igral klopa. Zato je za doljemanje na voljo Silicijasti tarokist 0.5. Ima nekaj manjših popravkov, predvsem pa ne igra vedno klopa.
 
2. 7. 2002
Silicijasti tarokist 0.4 je na voljo za doljemanje. Odpravljeno je najhujše puščanje pomnilnika; zna igrati solo, klopa in berača; zna napovedovati trulo, kralje in pagat ultimo; napovedovanje za človeške igralce deluje pravilno; pokončanih je še nekaj hroščev.
 
27. 6. 2002
Tale stran začne obratovati, ampak je skrajno minimalistična (morda bi bil boljši izraz bedna). Silicijasti tarokist 0.3 je na voljo za doljemanje (in je tudi nekoliko beden).